Hvem er Nick Shenan?

Jeg er en akkurat passe tykk mann i min beste alder.

Som forfatter elsker jeg selvsagt litteratur, og jeg er spesielt glad i krim med logiske mysterier. Sir Arthur Conan Doyles med sin Sherlock Holmes er en favoritt, men John Dickson Carr er også en mester. «Sort messe» står som en påle, selv i dag.

Blant mer sosialrealistisk krim synes jeg Sjöwall & Wahlöös romaner om Martin Beck er noe av det beste som er skrevet. Av norske krimforfattere liker jeg Torkil Damhaug spesielt godt, men Karin Fossum skriver også mye bra. Hennes beste bok er kanskje debutromanen «Evas Øye».

Ellers har jeg tilbrakt mange timer i hyggelig selskap med Jørn Lier Horsts William Wisting.

Jeg står i gjeld til disse forfatterne som har inspirert meg og gitt meg bredde i synet på hva kriminallitteratur kan være.

Jo Nebø står derimot ikke på min favorittliste. Harry Hole er en oppkonstruert og traurig figur, spør du meg.

I en travel hverdag blir det imidlertid lite tid til å sette seg ned og lese. Da er lydbøker et supert alternativ. Jeg hører alltid lydbøker når jeg kjører bil eller holder på med monotont arbeid. Med lydbøker har jeg fått med meg klassikere jeg kanskje ellers ikke hadde kommet meg gjennom. Moby Dick for eksempel, der forfatteren bruker et helt kapittel på å forklare hvorfor hvalen er en fisk.

Jeg hører ikke så mye på musikk som jeg gjorde før i tida, men det hender at jeg setter på noen gamle vinylplater. Advokat Møller, som du møter i boka mi, er en gammel frik med mye av samme musikksmak som meg. Seksti-, sytti- og åttitallet ser jeg på som hovedperioden for musikalsk kreativitet og nyskapning, med Pink Floyd som noe av det aller største. Genial musikk og geniale tekster. Det er ikke uten grunn at et par vers fra en Pink Floyd-tekst innleder boka mi.

Du kan kontakte meg på post@nickshenan.com